"Sluší se, aby žena žila pod botou muže" (Turecké přísloví)

Tisková zpráva: RRTV vydala dalši rozhodnutí o islamofobii v českých mediích

Autor: Redakce | Publikováno: 24.9.2010 | Rubrika: ČR
Ilustrace

Jménem Libertas Independent Agency o.s. (LIAo.s.), sdružující brněnské muslimy a přátele muslimských národů, oznamujeme, že místopředseda našeho občanského sdružení Lukáš Lhoťan obdržel informaci o přijetí jeho podnětu na podezřeni z islamofobního projevu ve vysíláni Českého rozhlasu. Na základě jeho podnětu Rozhodla Rada pro rozhlasove a televizní vysíláni (RRTV), že pořad Názory a argumenty, vysílaný Českým rozhlasem dne 3 dubna 2010, obsahoval islamofobni projev a byl neobjektivní a nevyvážený.

Konkrétně se jedná o část, v niž komentátor Rudolf Kučera tvrdil, že "se v arabských islámských zemích nepraktikuje vůči křesťanům žádná tolerance, že se v těchto zemích nesmí stavět kostely." Vzhledem k faktu, že se jedná o evidentní lež a jeden z projevů v české společnosti zakořeněného protiarabského předsudku (tj. že v arabských zemích nesměji křesťané stavět kostely) podal mistopředseda našeho občanského sdružení Lukáš Lhoťan stížnost monitorovacimu středisku RRTV.

Jak je uvedeno v prohlášeni RRTV, dostupném v jejím zápisu z 15. zasedání, Rada upozorňuje provozovatele Český rozhlas na porušení § 31 odst. 3 zákona č. 231/2001 Sb., neboť odvysíláním pořadu Názory a argumenty dne 3. dubna 2010 v čase 18:10 hodin (konkrétně příspěvek Rudolfa Kučery na téma „Jaká má být míra tolerance pro netoleranci?") na programu Český rozhlas 6, se dopustil porušení povinnosti zajistit, aby ve zpravodajských a politicko-publicistických pořadech bylo dbáno zásad objektivity a vyváženosti a stanovuje mu lhůtu k nápravě do 10 dnů od doručení upozornění.

Jménem všech členů a sympatizantů LIA o.s. zdůrazňujeme, že našim cílem nebylo démonizovat Česky rozhlas nebo jeho pracovníky, ale pouze legalnimi opravními prostředky upozornit na vzrustající pronikáni islamofobních předsudku a projevů do veřejnoprávnich médií a na celkový vzestup islamofobních nálad v české společnosti.

Za Libertas Independent Agency o.s.
V Brně 2010
Lukáš Větrovec
předseda
email: alija.harisovic@seznam.cz

Lukáš Lhoťan
místopředseda
email: lukaslhotan@seznam.cz

pozn. redakce - tiskovou zprávu přetiskujeme i s chybami, s jakými ji její autor, Lukáš Lhoťan, rozesílá. Není schopen ani rozeznat mezi dlouhým a krátkým "i", což také o něčem svědčí.

2608 čtenářů |
HodnoceníHodnoceníHodnoceníHodnoceníHodnocení
Tisknout článek Poslat článek e-mailem
Vaše hodnocení:

Zde můžete nastavit své hodnocení

Přihlášení uživatele
Jméno:
Heslo:

Zasílání upozornění
Čtěte také

Eurabia.cz

Po vyhlášení Rekonkvisty Zemmourem, nezůstává pozadu ani Le PenováVyužíváte Spotify? Posíláte jim peníze? A víte, že tím podporujete války, diktatury a násilí?Česka vláda se potichu připravuje na cenzuru ve jménu boje proti desinformacímProč Západ tak touží po vyvolání dojmu o ruském útoku? Aby ospravedlnil vlastní útok na Rusko?Rozdíl mezi desinformací a realitou je pár měsíců, aneb jak nám tvrdili, že vakcinace nebude povinná

ePortal.cz

Věrně sloužil komunistům a dnes věrně slouží eurohujerům, nový ministr chce rozbíjet V4Jak Němci a Ukrajinci přinášeli civilizaci do Ruska - mučení a totální vyhlazení židů s Rusy

euPortal.cz

Český Portál i EUportal ukončují ke konci roku svou činnost a vydávání článkůRusko je dnes svobodnější než „svobodný svět“

FreeGlobe.cz

Budou nám taky měřit penisy?Italská mafie vyměkla. Bere i homosexuály a syn jednoho z šéfů je...

Nezdravi.cz

Co je podstatou stárnutí? Je to cílená autodestrukce? Proč se to vyvinulo? Jak ho zpomalit, anti-aging? Tímto si můžete prodloužit životVeganka tvrdí, vejce jsou pro vaše zdraví horší než kouření. Takto to prý zjistila

euServer.cz

Na co všechno mají propagandisté ČT žaludekMezi morem a covidem, aneb zrození a smrt evropské civilizace

ParlamentniListy.cz

Pozor na bruselského úředníka. Členské státy si musí bezpečnost řešit sami. Poslanec SPD drsně také o Ukrajině a NATOGreen Deal může rozložit celou EU. Rusko svou hloupostí sbližujeme s Čínou, varuje Václav Cílek
Články autora
Průzkum
Ve Francii vyhlášena rekonkvista. Co vy na to? Pravicový prezidentský kandidát Zemmour vyhlásil ve Francii protiimigrantskou rekonkvistu. Co vy na to?
Hlasovat můžete kliknutím na odpověď