"Sluší se, aby žena žila pod botou muže" (Turecké přísloví)

Prohlášení vedení Ázerbájdžánu v posledních dnech ukazují, že jejich cílem není mír

Autor: Ambasáda Arménie | Publikováno: 19.1.2021 | Rubrika: Co píší jinde
Ilustrace

Odpověď mluvčí arménského ministerstva zahraničí na otázku zpravodajských agentur (15.01.2021): Otázka: Zástupce ruského ministerstva zahraničí uvedl, že ruská strana vždy podporovala provádění humanitárních kontaktů mezi arménskou a ázerbájdžánskou společností. Existují nějaké předpoklady pro takové programy?

Odpověď: Velmi chválíme ruské úsilí zaměřené na nastolení míru a stability v regionu. Arménská strana vždy podporovala humanitární kontakty mezi společnostmi v regionu, které by měly být založeny na vzájemném respektu a toleranci a měly by být zaměřeny na vytváření vzájemné důvěry. Pro takové programy by jistě měly být stanoveny příslušné předpoklady.

Prohlášení vedení Ázerbájdžánu v posledních dnech ukazují, že Ázerbajdžán na to ještě není připraven. Vytváření překážek pro repatriaci arménských válečných zajatců, vydávání poštovních známek oslavujících etnické čistky Arménů, jakož i hrozby, které vyslovuje prezident Alijev, svědčí o tom, že Ázerbajdžán zpochybňuje úsilí mezinárodních organizací o budování důvěry.

Obzvláště politováníhodná jsou provokativní prohlášení prezidenta Ázerbájdžánu v Shushi, stejně jako pokusy představit Kostel svatého Spasitele Ghazanchetsots, který byl terčem během války, jako „válečnou cenu a symbol vítězství“.

Tyto skutečnosti dokazují, že konflikt ještě zdaleka není vyřešen, a že k nastolení trvalého míru v regionu je nezbytný mírový proces.

Prosím podpořte nás i v této těžké době bránit Českou republiku před invazi uprchlíků z Afriky a šířením islámu! Jak nás můžete podpořit?

Finančním darem:

Číslo účtu: 2700168305 / 2010, Fio banka a.s., Variabilní symbol: 003
Ze zahraničí: IBAN: CZ2320100000002700168305, BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Předem moc děkujeme. Společně zvítězíme a ubráníme se!

Klíčová slova: Rusko  | válka

1555 čtenářů |
HodnoceníHodnoceníHodnoceníHodnoceníHodnocení
Tisknout článek Poslat článek e-mailem
Vaše hodnocení:

Zde můžete nastavit své hodnocení

Přihlášení uživatele
Jméno:
Heslo:

Zasílání upozornění
Čtěte také
Články autora
Průzkum
Schvalujete, že sociální sítě típli Trumpa? Kancléřka Merkel i další evropští politici mají odtřihnutí Trumpa od sociálních sítí za "problematické" (!) z titulu pošlapání základního práva svobody projevu. Jak to vidíte Vy?
Hlasovat můžete kliknutím na odpověď